Prijs aandeel NBM- Amstelland 61,50 gld

De uitgifteprijs voor zeven miljoen nieuwe aandelen NBM-Amstelland die vandaag in de beursnotering zijn opgenomen, is vastgesteld op 61,50 gulden per gewoon aandeel. Dat hebben ABN Amro Rotschild en NBM-Amstelland vanochtend bekendgemaakt.

NBM-Amstelland heeft aan ABN Amro Rotschild, als vertegenwoordiger van de syndicaatsaandelen, een optie verleend tot het kopen van maximaal 500.000 additionele aandelen. Deze optie kan worden uitgeoefend tot 30 dagen na de betalingsdatum. De emissie was ruim overtekend.

Bestaande aandeelhouders die gebruik maakten van de mogelijkheid om preferent in te schrijven op 23 en 24 juni kregen een hoger percentage van hun inschrijving toegewezen, “zodat minimale verwatering van hun aandelenbelang hoeft op te treden”. Betaling en levering vinden plaats op 2 juli.