Moord in Best lijkt op 'kille afrekening'

BEST, 29 JUNI. De moord afgelopen zaterdag op een 23-jarige man uit het Brabantse Best lijkt op een kille afrekening. Het slachtoffer, een bekende van de politie, is in een café in zijn woonplaats koelbloedig doodgeschoten. De dader is spoorloos.

Het is de derde aanslag in korte tijd in Zuidoost-Brabant op klaarlichte dag. In Valkenswaard kwam een 45-jarige Eindhovenaar om het leven toen hij van dichtbij in zijn auto werd neergeschoten. In Budel ontsprong een 32-jarige man uit die plaats ternauwernood de dans. Ook hij werd in zijn auto beschoten, maar bleef ongedeerd.

In alle gevallen lijkt er sprake te zijn van een afrekening in het criminele milieu. Een samenhang tussen de drie zaken is er voor zover bekend echter niet, aldus een woordvoerder van de politie.

De man uit Best zat zaterdagmiddag met enkele anderen op het terras van een café aan de Nieuwstraat. Een onbekende man die kwam aanlopen schoot van dichtbij met een vuistvuurwapen op het slachtoffer. De Bestenaar vluchtte naar binnen. Daar probeerde hij zich tevergeefs in een toilet te verstoppen. De dader liep hem achterna en vuurde nog meerdere keren. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Korte tijd later hield de politie in Best en Asten drie mannen aan. Die zijn gisteren in vrijheid gesteld. De politie beschouwt hen niet langer als verdachten. Een recherchebijstandsteam onderzoekt de zaak.