Helikopter crasht nabij circuit TT in Assen

ASSEN, 29 JUNI. Een helikopter met drie inzittenden is zaterdagmiddag twee kilometer ten zuiden van het TT-circuit in Assen in een weiland neergestort. Twee van de drie inzittenden, de 38-jarige Amsterdamse piloot en een 69-jarige man uit Vianen, raakten hierbij gewond. Een derde, een 35-jarige man uit Hoogeveen, bleef ongedeerd.

De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. De piloot verklaarde na afloop van het ongeluk dat hij vlak voor de crash op zijn meters zag dat er een motorstoring optrad. Toen hij vervolgens het toestel, een Schweitzer-330, aan de grond wilde zette stortte het neer. De piloot liep hierbij hoofd- en rugletsel op. De passagier uit Vianen brak een been. De luchtvaartpolitie stelt nader onderzoek in.

De helikopter vervoerde bezoekers van de TT-races naar een hotel bij Westerbork. Verder werd het gebruikt voor rondvluchten boven het circuit. Eigenaar van het toestel is de ondernemer H. van der Most, die enige tijd geleden de snelle kweekreactor in het Duitse Kalkar veranderde in een thema-park. De hulpverlening kon snel op gang komen. Amulances, brandweer en politie waren paraat op de TT.