Estafetteploeg vrouwen loopt nationaal record

EINDHOVEN, 29 JUNI. De vrouwenestafetteploeg heeft gisteren bij atletiekwedstrijden in Eindhoven het Nederlands record op de 4x400 meter verbeterd. Angelique Banket, Stella Jongmans, Nannet Karenbeld en Ester Goossens liepen de afstand in 3.32,31, 0,7 seconde sneller dan het viertal De Leeuw, Commandeur, Mandema en Verhoef op 2 augustus 1981 in Pescara.

De nationale ploeg bleef net boven de richttijd van de atletiekunie voor uitzending naar de EK in Boedapest over twee maanden. Goossens kwalificeerde zich al eerder voor de EK op de 400 meter. Jongmans gaat al naar Boedapest voor de 800 meter.

De Britse atletiekploeg heeft gisteren in Sint Petersburg de Europa Cup geprolongeerd. Ze won de titel met 111 punten, 2,5 meer dan Duitsland. Bij de vrouwen won Rusland; het zilver was ook hier voor de Duitsland. (ANP)