Wisselvallig

Het wordt een wisselvallig weekend, met zowel vandaag als morgen buien. De meeste buien vallen morgen in het binnenland. Er kan net als vandaag een pittige bui bij zijn, maar onweer is niet erg waarschijnlijk. In de kustgebieden is het meestentijds droog met vooral 's middags, in tegenstelling tot vandaag, enkele bredere opklaringen. De maximumtemperatuur loopt morgen uiteen van 17 tot 20 graden. De wind is nog steeds krachtig, en draait van zuid naar west tot zuidwest.

Maandag is er minder wind, windkracht 3 tot 4 en aan zee af en toe nog windkracht 5. Maar de aangevoerde luchtsoort is even onstabiel, onstabiel genoeg om al in de ochtend buien te doen ontstaan. Ook kan er maandagmiddag net als morgen weer een enkele fikse bui ontstaan en komen de meeste opklaringen aan zee voor. Dinsdag wordt waarschijnlijk een droge dag, hoewel de berekeningen daarover nog geen uitsluitsel kunnen geven. Pas op de lange termijn, na woensdag, lijkt zich een lichte temperatuursstijging af te tekenen. Een overgang naar volledig zomerweer met geheel zonnige dagen en temperaturen boven de 25 graden is echter nog niet aan de orde. Daarvoor is een zuiden- of een oostenwind nodig.