Website

Het Vpro-programma Laat op de avond na een korte wandeling... verdwijnt na drie seizoenen van de tv. Het programma ging over kunst, wetenschap, technologie en (nieuwe) media en bevatte interviews met o.a. Jeff Koons en de directeur van het Whitney Museum. De vorm was experimenteel en er werd gebruik gemaakt van 16mm-film en digitale handycams. Het afgelopen seizoen richtten de programmamakers zich vooral op de rol van de oude en nieuwe media in de ontwikkeling van onze en andere culturen.

In de laatste Laat op de avond... wordt woensdag materiaal van de voorgaande 79 afleveringen opnieuw gemonteerd. Zo wordt geprobeerd een nieuw verhaal te vertellen: “van snelheid, recycle en restyle”. De allerlaatste aflevering is op de website van Laat te zien. Ook hier is het thema hergebruik - in kunst, mode en denken. Die website is slordig. Wanneer die finale aflevering te zien is, is onduidelijk. Evenmin staat ergens wanneer de laatste tv-uitzending plaats heeft. En helemaal vreemd is het overzicht van plannen voor het komende seizoen. Een voorlichter van de Vpro suggereert dat het om ideeën gaat voor het nieuwe programma De nieuwe wereld, waar Laat in opgaat. Ze sluit echter ook niet uit dat een deel van de site gewoon al enige tijd niet meer is aangepast. De verantwoordelijke pagina's was niet voor commentaar bereikbaar.

De site biedt een handig overzicht van onderwerpen en personen uit het programma. De transcripties van interviews, researchverslagen en linkoverzichten maken het toch de moeite waard.

Uitzending op het web: 1 juli. (www.vpro.nl/laat)