Veel politie voor Britse supporters

ROTTERDAM, 27 JUNI. Engeland heeft zich gisteravond in Lens door een 2-0 zege op Colombia geplaatst voor de achtste finale van het WK voetbal. Engeland eindigde achter Roemenië als tweede in groep G. Rond de wedstrijd tegen Colombia hielden 1.300 Franse agenten naar schatting dertigduizend Engelse supporters in bedwang. In totaal werden 23 fans in hechtenis genomen wegens geweldpleging of dronkenschap. Er vielen geen gewonden.

Engeland speelt dinsdagavond in de tweede ronde een beladen duel tegen Argentinië. Beide landen voerden in 1982 oorlog om de Falkland-eilanden. In 1986 werd Engeland in de kwartfinale van het WK uitgeschakeld door Argentinië, onder meer door een legendarisch, met de hand gemaakt doelpunt van Maradona.

Vandaag begint de tweede ronde, die volgens het knock-outsysteem wordt gespeeld. Als na negentig minuten geen beslissing valt, wordt de wedstrijd met twee keer een kwartier verlengd. De ploeg die een doelpunt maakt, de golden goal, is de winnaar.