Uni-Invest blijft mikken op inlijving Breevast

Vastgoedfonds Uni-Invest geeft de strijd om collega Breevast niet op. Voor het fonds is een rol toebedacht in de plannen voor landenfondsen onder de paraplu van Uni-Invest. Breevast zou als beleggingsvehikel moeten dienen voor het nieuwe Uni-Invest United States. Breevast is onder meer in dat land actief.

Tot nu toe wilde de overneming van Breevast niet erg vlotten. Eind vorig maand zei Uni-Invest dat het een belang van meer dan 50 procent in het Utrechtse fonds had opgebouwd. Kort daarop kondigde Breevast een fusie aan met Eurostate, gevolgd door de plaatsing van 3,6 miljoen preferente aandelen bij een bevriende stichting, wegens “het voornemen van Uni-Invest over te gaan tot een openbaar bod op Breevast”. Het belang van Uni-Invest is nu verwaterd tot 34,2 procent.

Uni-Invest wil een nieuw bedrijf oprichten, Uni-Invest International. Deze moet drie landenfondsen beheren, naast Uni-Invest United States ook Canada en Nederland.