Nederlands paviljoen Expo'98 redelijk bezocht

LISSABON, 27 JUNI. Ondanks de tot nog toe tegenvallende bezoekcijfers van Expo'98 in Lissabon wordt het Nederlands paviljoen redelijk goed bezocht. De eerste maand kwamen er gemiddeld 7000 bezoekers per dag op af, zo maakte paviljoendirecteur N. Vorstman vrijdag bekend.

Dat zijn er duizend meer dan in de eerste weken van de succesvolle Expo'92 in het Spaanse Sevilla. Tijdens die wereldtentoonstelling schommelde het dagbezoek aan het Nederlands paviljoen in de laatste weken rond 23.000.

Over de hele linie loopt het bij Expo'98 bepaald nog niet storm. Weliswaar werd deze maand de miljoenste bezoeker onthaald, maar het door de organisatoren gewenste daggemiddelde van 100.000 is nog niet voor de helft bereikt.

De Nederlandse paviljoendirecteur vindt het voorbarig om 'Lissabon' nu al als een mislukkig te bestempelen. Volgens hem kan de curve van het aantal bezoekers in de laatste (vakantie-)maanden nog flink opklimmen, zoals dat ook in Sevilla gebeurde. De vorige Expo trok uiteindelijk 41 miljoen bezoekers. Volgens waarnemers zijn de kaartjes veel te duur: ongeveer 55 gulden, een derde van wat de gemiddelde Portugees maandelijks aan zijn huishouden spendeert. (ANP)