Opinie

    • Youp van ’t Hek

Mijn neef en ik

Mijn neef en ik zien een foto van mevrouw Borst en meneer Kok, die naar Nederland-Mexico kijken. Ze deden dat in de ministerskamer van de senaat. Collega-informateur Zalm keek thuis met zijn kinderen. Prachtplaatje. Twee wat oudere, beschaafde mensen voor een breedbeeld. Ze hebben alle tijd. De informatie rond Paars II duurt nu ongeveer een jaar en daar kan toch gemakkelijk anderhalf uur voetbal bij.

We fantaseren de openingstreffer van Cocu. Wat gebeurde er toen? Juichen? Dansje? Riep Els:'Yes, yes, yes, hij zit erin!!!' Zong Wim na de goal van Ronald: 'Ze krijgen voetballes'. Schold hij toen die Arabische zandloper Al Zeid een gele kaart aan Stam gaf? Wat deed Els bij de treffer van Pelaez? Zag zij meteen dat die Mexicaanse goal buitenspel was?

Mijn neef en ik hebben er in het stadion van St. Etienne bovenop gezeten, maar toch zijn we licht ontstemd. Wat waren we graag bij Els & Wim geweest. Kaakje bij de thee en op zijn tijd een opgewonden 'Jemineetje jakkiebah'.

Een andere plek waar we ook voor hadden getekend was thuis bij de Club Brugge-fan Jean Luc Dehaene. Heb ooit dat beeld op een televisie gezien. Meneer en mevrouw Dehaene, gillend en schreeuwend voor het televisiescherm bij een of andere Holland-België. Vooral het Vlaamse vloeken van Jean Luc was meer dan leerzaam. En het schelden van mevrouw. Plat, Vlaams en ordi. Heerlijk. Donderdag had ik daar heel veel kunnen leren.

    • Youp van ’t Hek