Italiaans Generali koopt Zwitserse bank

MILAAN, 27 JUNI. De Italiaanse verzekeraar Assicurazioni Generali wordt eigenaar van de Zwitserse bank Banca della Svizzera Italiana (BSI). Volgens zegslieden in de financiële wereld had ook de Rabobank interesse voor BSI, maar een woordvoerder van de Nederlandse instelling noemde dat gisteren “volledig uit de lucht gegrepen”.

BSI, gevestigd in Lugano, is te koop aangeboden door Swiss Bank Corporation (SBC). Deze bank stoot een aantal belangen af in verband met de mammoetfusie met Union Bank of Switzerland. BSI is vooral actief op het gebied van vermogensbeheer. De bank heeft 35 miljard Zwitserse frank (47 miljard gulden) onder haar hoede.

Generali liet gisteren weten dat de overneming binnen enkele dagen rond zal zijn. SBC wilde geen commentaar geven. De prijs ligt naar verluidt tussen 1,5 en 2 miljard frank (2 à 2,7 miljard gulden). Behalve de Rabobank zijn als geinteresseerden ook Deutsche Bank, Banque Nationale de Paris en Banca Commerciale Italiana genoemd. (DPA, ANP)