Haagse verpleger deelt erfenis met familie van vrouw

DEN HAAG, 27 JUNI. De 38-jarige Haagse verpleger H. heeft alsnog een deel van zijn erfenis van 3,6 miljoen gulden aan de familie van zijn 94-jarige echtgenote gegeven. H. was kort getrouwd met mevrouw Sloos-Fischer en werd verdacht haar dood bespoedigd te hebben. In eerste instantie werd hij door de Haagse rechtbank samen met zijn zwager H. du M. veroordeeld. H. kreeg acht jaar gevangenisstraf. Het gerechtshof in Den Haag sprak hem later echter vrij omdat wettig en overtuigend bewijs tegen H. ontbrak. Wel werd hij door het Hof tot één jaar cel veroordeeld wegens diefstallen bij bejaarden voor wie hij zorgde. De familie van mevrouw Sloos-Fischer spande een civiele procedure aan om de erfenis toegekend te krijgen. De advocate van H. wilde niet zeggen hoe groot het deel is van de erfenis dat alsnog naar twee verre neven gaat, naar de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren en de stichting voor een goede oude dag voor paarden, De Paardenkamp in Soest.