Fans beginnen kortgeding over nieuwe clubcard

NIEUWEGEIN, 27 JUNI. De landelijke federatie supportersverenigingen betaald voetbal (FSV) spant een kort geding aan over de invoering van de Persoonsgebonden Clubcard (PCC). De FSV heeft ernstige bedenkingen tegen het systeem, omdat het volgens de federatie op ontoelaatbare wijze supporters belemmert bij het bezoeken van wedstrijden. De FSV heeft de KNVB, de verantwoordelijke stichting Cotass, Feyenoord en Emmen gedagvaard. De FSV beschouwt beide clubs als representatief voor de zeven 'pilotclubs' die de clubcard komend seizoen als proef invoeren.

Het kort geding dient vrijdag 3 juli voor de rechtbank in Utrecht. De FSV eist dat de KNVB en de clubs met onmiddellijke ingang de discriminerende maatregelen ten aanzien van de kaartverkoop opheffen. De federatie wil bovendien de kans krijgen één of meer experimenten uit te voeren om een alternatief systeem te testen. (ANP)