Digitale Stad

In NRC Handelsblad van 23 juni staat in de rubriek Televisie & Radio een artikel van Sandra Küpfer. In dit overigens zeer interessant en informatieve artikel wordt aan het eind ingegaan op de activiteiten van Zpub, een stads-site uit San Francisco. Vervolgens volgt er een lofrede op de site die en nu volgt de quote: “anders dan bijvoorbeeld de Amsterdamse Digitale Stad werkt zonder subsidies”.

Ik wil er namens de Digitale Stad op wijzen dat ook de Amsterdamse Digitale Stad zonder subsidies werkt. Het blijft een hardnekkig gerucht dat wij zouden werken door middel van subsidies.

De Digitale Stad participeert in projecten waar subsidies voor worden aangevraagd en ook gekregen.

Maar juist de dingen die Sandra Küpfer enthousiast beschrijft: “Nieuws, media, autohandelaren, homorechten-organisaties, de sociale dienst, alles is via deze plek bereikbaar.” En dat alles ook bij de Digitale Stad zonder subsidie.

    • de Digitale Stad
    • Hapee de Groot