BTG verkocht 'stiekem'

GORINCHEM, 27 JUNI. “Een schoonheidsfoutje”, noemt directeur R. van den Hoek van De Vries Robbé Groep de gang van zaken rond de aandelenverkoop door BTG. Gisteren meldde hij de aandeelhoudersvergadering plotseling dat de grootaandeelhouder BTG 30 procent van de aandelen heeft verkocht. Dat is opmerkelijk: in het prospectus van drie maanden geleden stond duidelijk vermeld dat die verkoop op zijn vroegst over een jaar zou plaatsvinden. “BTG heeft zich verplicht deze aandelen niet binnen twaalf maanden na de transactiedatum te vervreemden”, konden de beleggers lezen op pagina 11.

Van den Hoek: “Dat was een fout en dat geven we toe.” Er had een zinnetje bij moeten staan, legt hij uit. Namelijk dat van die twaalf maanden kan worden afgeweken als de directie en de commissarissen van De Vries Robbé dat goed vinden. En die zien geen probleem, omdat de vraag naar aandelen van het bedrijf de afgelopen maanden groot was. De verkoop is voor de beleggers alleen maar gunstig, denkt Van den Hoek. Als er meer aandelen op de markt zijn, is dat beter voor de verhandelbaarheid.

BTG is het beleggingsvehikel van onder meer M. Cook en H. van den Hombergh. Zij namen vorig jaar Mulder Boskoop over, werkten de oude bedrijven eruit en brachten hun eigen bedrijven erin onder en wijzigden de naam van het fonds. Zo konden ze hun bezit te gelde maken. De Vries Robbé bestaat nu uit de gelijknamige maker van gevelplaten, kraanbouwer Bailey en uitzendbureau BTS. (ANP)