WK-organisatie vol lof over gedrag supporters Oranje

SAINT-ETIENNE, 26 JUNI. Ook rond de laatste groepswedstrijd van Oranje hebben de Nederlandse supporters zich uitstekend gedragen.

In Saint-Etienne zorgden 15.000 fans voor een groot feest. De WK-organisatie liet na het duel tegen Mexico weten dat “het gedrag van de Nederlanders tot nu toe een hoogtepunt van het toernooi is”. De politie had op 13.000 Nederlanders gerekend. Uiteindelijk zaten er 2.000 meer in het Geoffroy Guichard stadion. Zij hadden op de zwarte markt tegen woekerprijzen, variërend van 400 tot meer dan 1000 gulden, een kaartje aangeschaft.

Enkele honderden Nederlanders moesten de wedstrijd via een groot videoscherm volgen. Zij hadden via reisbureaus een ticket gekocht, maar in Saint-Etienne bleek dat de reisbureaus de bestelde en betaalde kaarten niet hadden ontvangen. Een groot aantal was op de bonnefooi naar de Franse stad gekomen. De politie was bang dat deze groep voor moeilijkheden zou gaan zorgen, maar die angst bleek ongegrond. (ANP)