Theaterdansprijs naar Sabine Kupferberg

AMSTERDAM, 26 JUNI. De gouden VSCD Theaterdansprijs 1998 gaat naar Sabine Kupferberg van het Nederlands Dans Theater. Dat heeft de organiserende Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) donderdag meegedeeld.

Kupferberg wordt door de jury geëerd voor haar hele oeuvre. “Ze is een fascinerende danseres die met haar mimiek, acteertalenten en groot gevoel voor humor op een briljante wijze de voor haar gemaakte choreografieën heeft vertolkt.” De zilveren VSCD-prijs is toebedeeld aan Regina van Berkel voor haar solo in Come un bel didi maggio, een choreografie die zij voor zichzelf maakte. De Lucas Hoving Prijs is voor Tom Stuart voor zijn choreografie Closet Case and other stories. Arthur Rosenfeld krijgt de Choreografieprijs voor zijn hele oeuvre. De officiële uitreiking is op 10 oktober in Maastricht.