Raffinaderij van Chevron naar Petroplus

Niet bekend

Het gaat om Gulf Oil Refining Ltd., een fabriek die 115.000 vaten ruwe olie per dag kan verwerken tot brandstoffen, met 1,6 miljoen kubieke meter opslagcapaciteit en een elektriciteitscentrale met een vermogen van 20 megawatt. De fabriek is sinds eind vorig jaar in de mottenballen gelegd.

Aantrekkelijk voor Petroplus is de tankopslag, die het direct in gebruik neemt, en de elektriciteitscentrale, waarmee ook geld valt te verdienen. Petroplus beslist later of de raffinaderij weer wordt opgestart, afhankelijk van een nieuwe EU-richtlijn voor de kwaliteit van brandstoffen. De raffinaderij ligt aan diep water, waar tankers gemakkelijk hun lading kunnen lossen. Ze is aangesloten op het belangrijkste pijpleidingsysteem in het Verenigd Koninkrijk en kan ook een nabijgelegen grote elektriciteitscentrale van brandstof voorzien.