ONWETTIGE BETASTING

De Amerikaanse r&b-zanger Bobby Brown is weer gearresteerd. Zondagochtend werd Brown door de politie aangehouden in het Beverly Hills Hotel in Beverly Hills na een klacht van een niet nader geïdentificeerde vrouw. De politie wilde niet zeggen wat de klacht precies inhield, maar verklaarde wel dat Brown, die nog steeds is getrouwd met de Amerikaanse zangeres Whitney Houston, terecht zal moeten staan voor 'onwettige betasting met als doel seksuele opwinding'.

Brown wijst de aanklacht van de hand. “Ik kan niemand pijn doen. Ik zou niemand aanraken”, zei hij, nadat hij was vrijgelaten tegen betaling van een borgsom van 2.778 dollar.

Het is niet de eerste keer dat Brown in aanraking is gekomen met de Amerikaanse justitie. In januari werd hij veroordeeld tot 5 dagen gevangenisstraf wegens het dronken besturen van een auto, een vergrijp waarvoor hij in 1996 ook al eens was veroordeeld. In augustus 1995 kreeg hij twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf wegens het schoppen van een werknemer van een hotel, nadat deze hem had gevraagd wat minder luidruchtig te zijn. In april van hetzelfde jaar werd hij gearresteerd, omdat hij in een nachtclub in Orlando een man in elkaar had geslagen, nadat deze het woord had gericht tot een vrouw in Browns gezelschap. Brown sloeg onder meer een bierfles stuk op het hoofd van de man en scheurde een stuk af van een van de oren van de man. Voor dit geval werd Brown niet veroordeeld, omdat hij een regeling trof met de man.

Vorige week berichtte het Amerikaanse dagblad Daily News dat Whitney Houston en Bobby Brown gaan scheiden. Het paar is nu bijna zes jaar getrouwd en heeft een 5 jaar oude dochter met de naam Bobby Kristina.