Nederland maandag op WK tegen Joegoslavië

ROTTERDAM, 26 JUNI. Nederland speelt op het WK voetbal in Frankrijk maandagavond tegen Joegoslavië.

Dat is het resultaat van de laatste wedstrijden in de groepen E en F. Nederland werd gisteren in Saint-Etienne door een 2-2 gelijkspel tegen Mexico winnaar in groep E. De Joegoslaven eindigden in groep F als tweede door een 1-0 zege op de VS. Duitsland werd hier groepswinnaar via een 2-0 overwinning op Iran en speelt daardoor in de achtste finales tegen Mexico, tweede in de groep van Oranje.

Ondanks plaatsing voor de volgende ronde was de stemming in het Nederlandse kamp na afloop bedrukt. Oranje, dat in het eerste uur oppermachtig was, verspeelde in het laatste kwartier door een gebrek aan strijdvaardigheid een 2-0 voorsprong. Het punt was voor Mexico voldoende voor de volgende ronde doordat Zuid-Korea België in deze groep op 1-1 hield. Engelse voetbalsupporters hebben vannacht grote vernielingen aangericht in Oostende. Bij gevechten met een groepje Belgen vielen drie gewonden. De politie arresteerde 52 hooligans. De Engelsen waren per catamaran in Oostende aangekomen, op doorreis naar Lens, waar Engeland vanavond tegen Colombia speelt.

In Lens en Lille waren gisteravond ook voornamelijk Engelsen bij rellen betrokken. Vijftig van hen zijn opgepakt. In Lille braken de ongeregeldheden uit bij het station nadat een caféhouder de politie had gevraagd dronken fans te verwijderen. Eerder op de dag had de politie zeven Engelsen die 168 liter bier bij zich hadden over de grens gezet.

De WK-organisatie prees het gedrag van de Oranje-supporters. Ook de derde groepswedstrijd van Nederland verliep gisteren zonder wanklank. “Het gedrag van de Nederlanders is tot nu toe een hoogtepunt van het toernooi”, verklaarde de WK-organisatie na afloop.