IRA-lid in cel om bomaanslag

LONDEN, 26 JUNI. Een rechtbank in Londen heeft de Noord-Ier James McCardle gisteren tot 25 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens medeplichtigheid aan de aanslag van het Ierse Republikeinse Leger (IRA) op het Docklands-kantoorgebied in Londen in 1996.

Daarbij kwamen twee mensen om het leven. Met de aanslag maakte de IRA een voorlopig einde aan het staakt-het-vuren dat zij achttien maanden eerder had ingesteld. Vorig jaar juli nam de IRA een nieuw bestand in acht, waardoor haar politieke arm, Sinn Fein, kon deelnemen aan het overleg over Noord-Ierland. Dat resulteerde op 10 april in een vredesakkoord. De Noord-Ierse bevolking stemde gisteren voor de nieuwe Assemblée, die bij het vredesakkoord in het leven werd geroepen. De opkomst lag rond de 65 procent. (AP, AFP, Reuters)