Gesprek over CAO voor de thuiszorg hervat

ZOETERMEER, 26 JUNI. De bonden en de werkgevers onderhandelen vandaag weer over de CAO-Thuiszorg.

De leden van Abvakabo en CFO wezen het eerder bereikte akkoord af en stuurden hun onderhandelaars terug naar de onderhandelingstafel. De thuiszorgorganisatie LVT is na de raadpleging van de aangesloten instellingen, woensdag, bereid om weer met de bonden te gaan praten. De Abvakabo verwacht dat de LVT met iets interessants komt. Het in april bereikte en later afgewezen principeakkoord behelsde onder meer een loonsverhoging van 3,5 procent per 1 juli 1998 en een eindejaarsuitkering van 0,5 procent. Partijen bereikten het akkoord voordat er sprake was van een CAO-Ziekenhuiswezen. Toen die rond was, vonden de leden van de bonden dat zij er toch wel bekaaid afkwamen. (ANP)