Ex-bankier ABN minister Hongarij

BOEDAPEST, 26 JUNI. Zsigmond Jarai, voormalig algemeen directeur van ABN Amro in Hongarije, is voorgedragen als de nieuwe minister van Financiën in dat land. Viktor Orban, winnaar van de parlementsverkiezingen en beoogd premier, stuurde gisteren zijn lijst met kandidaatministers naar de voorzitter van de Hongaarse volksvertegenwoordiging.

De leider van de centrumrechtse Federatie van Jonge Democraten - Hongaarse Burgerpartij, Fidesz-MPP, koos Attila Chikan als minister van Economische Zaken. Kalman Katona wordt minister van Transport, Communicatie en Waterbeheer. De drie komen allen voort uit Fidesz. Analisten gaan ervan uit dat de voordracht van de drie belangrijkste economische posten de enigszins nerveuze stemming op de financiële markten zal wegnemen. Beleggers waren wat onzeker geworden over de rol die de rechtspopulistische Partij van Kleine Landeigenaren, FKgP, zou gaan spelen.