Celstraf geëist tegen ontuchtige hopman

MIDDELBURG, 26 JUNI. Tegen een veertigjarige man uit St. Jansteen is gisteren voor de rechtbank in Middelburg wegens ontucht met jongens een gevangenisstraf van drie jaar geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk.

De man was leider van de scoutingvereniging De Jagertjes uit Hulst. Hij zou tijdens diverse kampen ontucht hebben gepleegd met jongens van rond de dertien jaar oud. Een en ander vond plaats in de jaren 1995 en 1996. Ook mochten de jongens met de man, die als vrachtwagenchauffeur werkzaam is, meerijden op een van zijn ritten. Ook dan zou hij zich aan de jongens hebben vergrepen.

Volgens de man ontstond er tijdens de rustpauzes op diverse parkeerplaatsen in Nederland en België een 'stoeipartij' met de jongens, die spontaan zouden zijn uitgemond in seksuele handelingen. Bij een van die ritjes zou een jongen door hem zijn verkracht.

De zaak kwam aan het rollen naar aanleiding van een televisie-uitzending over onregelmatigheden op vakantiekampen. Een jongen uit Hulst vertelde zijn moeder dat dit bij hen ook gebeurde, waarna de politie werd ingeschakeld.

De rechtbank doet uitspraak op 8 juli. (ANP)