BURMESE KIP-KERRIESOEP

Haal de blaadjes verse koriander van de steeltjes. Hak de blaadjes en zet ze weg. Bewaar de steeltjes.

Haal het vel van de kip en gooi het weg. Doe de stukken kip in een grote soeppan met 2 liter water en voeg het zout, de kruidnagels en koriandersteeltjes toe. Leg het deksel op de pan en breng aan de kook. Draai het vuur iets lager en laat alles circa 45 minuten sudderen.

Zeef de bouillon en zet weg. Gooi de kruidnagels en koriandersteeltjes weg. Haal het kippenvlees van de botten en snijd het vlees in stukjes. Zet het vlees weg en gooi de botten weg.

Verhit de olie in een grote pan. Doe er de ui, gember en knoflook in en roerbak tot het mengsel bruin begint te worden. Voeg dan de geelwortel, gemalen chilipepers, komijn en koriander toe. Roerbak een paar minuten. Voeg de gezeefde kippenbouillon en de bouillonblokjes toe. Leg het deksel op de pan en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat circa 30 minuten sudderen.

Maak een papje met het kikkererwtenmeel en 2 eetlepels koud water. Roer wat hete bouillon door het papje en roer dit mengsel dan door de soep. Breng weer aan de kook en draai het vuur dan lager. Roer de kokosmelk door de soep. Schep er de blokjes kip door. Breng zo nodig op smaak met zout.

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Schik wat mie in voorverwarmde soepborden. Schep er wat soep over en garneer met de lenteui, gehakte korianderblaadjes en partjes citroen.

Voor 6 personen:

1 klein bosje verse koriander

1 braadkip van circa 1 kilo, in stukken

2 liter water

1 dessertlepel zout

1 theelepel hele kruidnagels

2 eetlepels plantaardige olie

3 grote uien, gehakt

3 eetlepels geraspte verse gember

3 grote tenen knoflook, fijngehakt

1 theelepel geelwortel

circa 1 eetlepel grof gemalen, gedroogde chilipepers

1 dessertlepel gemalen komijn

1 dessertlepel gemalen koriander

2 blokjes kippenbouillon

1 1/2 eetlepel kikkererwtenmeel, bij oosterse winkels verkrijgbaar

2,5 deciliter kokoksmelk uit blik

175 gram mie

4 tot 5 lenteuitjes, in ringetjes

partjes citroen

    • Kim Maclean