Agassi tipt Krajicek voor titel

LONDEN, 26 JUNI. Nog één uitsmijter had Andre Agassi gisteren in petto na zijn uitschakeling op Wimbledon. “Ik zet mijn geld op Crackerjack”, zei de Amerikaan na zijn nederlaag in de tweede ronde tegen de Duitser Tommy Haas, 4-6, 6-1, 7-6 en 6-4. “Krajicek heeft de wapens en de kracht om hier opnieuw te winnen.”

Het compliment van Agassi volgde kort op Krajiceks exercitie in de tweede ronde, waarin hij de Roemeen Dinu Pescariu gisteren in 69 minuten van de baan veegde, 6-1, 6-3 en 6-2. De 26-jarige Nederlander sloeg zestien aces en kwam in de eerste set tot een zeldzame score van 100 procent op zijn tweede service. “Ik ben aardig op weg, maar heb nog niet de kampioensvorm van twee jaar geleden”, relativeerde Krajicek, die het morgen moet opnemen tegen de Duitser Nicolas Kiefer.

Net als twaalf maanden geleden staan dit jaar drie Nederlanders in de derde ronde. Naast Krajicek zijn dat Jan Siemerink en John van Lottum. Siemerink versloeg dankzij een goede opslag de Duitser David Prinosil (6-4, 6-7, 6-4 en 6-2) en treft morgen de als elfde geplaatste Zweed Jonas Björkman. Van Lottum ontdeed zich van de Canadees Sebastien Lareau (6-2, 5-7, 6-4 en 6-3) en speelt vandaag tegen de bedwinger van Agassi, Tommy Haas.

In het vrouwentoernooi werd Kristie Boogert gisteren met twee keer 7-5 uitgeschakeld door de als achtste geplaatste Spaanse Conchita Martinez. Het enige wat de Nederlandse zichzelf na afloop kon verwijten, was dat ze bevangen werd door zenuwen toen ze op 5-4 serveerde voor de eerste set.