TV10 vindt geen partner voor zender

AMSTERDAM, 25 JUNI. TV10 blijft volledig in handen van het Amerikaanse Fox, het mediabedrijf dat door Rupert Murdoch wordt gecontroleerd. Pogingen van de tv-zender om partners te vinden voor de programmering in de avonduren zijn op niets uitgelopen.

Met ingang van het nieuwe seizoen zal de avondprogrammering van het station, gespecialiseerd in herhalingen van oude series als Startrek en Mash, verdwijnen. In de plaats daarvan komen volgens ingewijden bij TV10 recente series en films uit de catalogus van Fox. Ook zullen eigen, Nederlandse producties, worden gemaakt. Overdag staat de kinderprogrammering van Fox Kids voorop.

Aanvankelijk zocht TV10 toenadering tot buitenstaanders als SBS6, het succesvolle tv-station dat extra uitzenduren zoekt om aan de behoefte van adverteerders te kunnen voldoen. De partijen konden het echter niet eens worden over de prijs. SBS6 verwacht volgend jaar zelfstandig een tweede tv-station te lanceren. Ook gesprekken met tv-producent Endemol om in de avond samen te werken in ruil voor een belang in de zender liepen op niets uit.

Complicerende factor in de nu gesloten overeenkomst met Fox is dat Veronica het populaire, uit de Fox-catalogus afkomstige X-Files uitzendt, en dat SBS6 onlangs een vierjarig contract heeft afgesloten om diverse Fox-programma's uit te zenden. Volgens ingewijden bij TV10 is er nog voldoende interessante programmering over om de avond te vullen.

TV10 werd in 1995 gelanceerd door Wegener Arcade, maar voldeed nooit aan de verwachtingen.