SPANJE-BULGARIJE

Foto: Het lijkt dezer dagen wel een sportkantine, op Schiphol. In de vertrekhallen van de luchthaven staan speciaal voor het WK televsietoestellen opgesteld, zodat geen mens een bal hoeft te missen.

Zo ook de Zuid-Afrikaan Geoffrey James Ulrich (rechts), directeur van een machinefabriek. Hij had eerder op de dag gehoord dat zijn eigen team was uitgeschakeld. De Zuid-Afrikanen hadden met 3-0 moeten winnen van Saoedi-Arabië, maar in plaats daarvan speelden ze gelijk, met 2-2. Tijdens zijn tussenstop, van Amerika op weg naar huis, besloot Ulrich toch nog even een blik te werpen op Spanje-Bulgarije bij de NOS op Nederland 2. Hij keek samen met de Argentijn Horacio Markowiecki waarmee hij toevallig een bankje deelde. Helaas kan Amsterdam Eurosport niet ontvangen, anders had Ulrich vast voor Nigeria-Paraguay gekozen dat op hetzelfde moment werd uitgezonden. Maar daar kwam het tweetal pas achter toen om 23.00 bij de NOS een integraal verslag begon van Nigeria-Paraguay. Ulrich keek ademloos toe hoe al na 51 seconden de saaie underdog 1-0 maakte. Helaas kon hij niet langer kijken. Zijn vliegtuig stond voor 23.15 op de rol. Om vijf over elf moest hij toch echt weg. Hij holde naar zijn 'gate'. Misschien heeft hij in het vliegtuig nog gehoord dat uiteindelijk het onverwachte gebeurde: Paraguay won met 3-1. Het verstootte daarmee de Spanjaarden van het WK en gaat nu zelf door naar de volgende wedstrijdronde. (Foto Friso Spoelstra)