Manchester doet Milan bod voor overname Kluivert

SAINT-ETIENNE, 25 JUNI. Manchester United heeft zich bij AC Milan gemeld voor Patrick Kluivert. De Engelse topclub heeft een bod uitgebracht op de spits. “Mijn zaakwaarnemer Sigi Lens heeft mij daarvan op de hoogte gebracht”, zei Kluivert gisteravond na de training van het Nederlands elftal in Saint-Etienne.

Kluivert zei niet te kunnen beoordelen of de clubs tot een akkoord komen. Milan vraagt een afkoopsom van 35 miljoen gulden voor hem en dat is voor veel clubs te veel. “Bovendien is het natuurlijk de vraag of ik wel wil. Want er is maar één die bepaalt waar ik naartoe ga: ikzelf”, aldus Kluivert.

Eerder hadden Lazio Roma en Parma bij Milan belangstelling voor Kluivert getoond, maar Milan wil hem niet aan een andere Italiaanse club verkopen. “Ze zijn bang dat ik daar wel tot mijn recht kom, zoals ook met Edgar Davids is gebeurd toen hij naar Juventus vertrok.” (ANP)