KBB-topman Maas weg

AMSTERDAM, 25 JUNI.Bestuursvoorzitter A. Maas van KBB (onder meer Bijenkorf, Hema) legt op 1 juli zijn functie neer. In afwachting van de fusie van het detailhandelsconcern met Vendex gaat een groepsraad KBB de komende maanden leiden. Het wachten bij de fusie is vooral op het groene licht van de mededingingsautoriteit NMa.

Het is de tweede keer dat Maas, afkomstig van de Hema, als hoogste baas vertrekt bij KBB. Hij deed dat eerder in 1995. Vorig jaar kwam hij terug om de nood te lenigen waarin het concern terecht was gekomen. De herstructurering, die veel banen kostte, is nu in grote lijnen afgerond, zodat Maas kan terugkeren naar zijn hobby's.

Voorzitter van de nieuwe groepsraad is KBB-bestuurslid W. Feyaerts. De raad bestaat verder uit J. Lagerweij (directievoorzitter van de Hema) en J. Huisman (directievoorzitter M&S Mode).

Maas neemt plaats in de raad van commissarissen. J. den Hoed, tot eind juni financiële man van Akzo Nobel, gaat zich bezighouden met alle aangelegenheden rond het bod van Vendex op KBB. (ANP)