Jalabert winnaar tijdrit Zwitserland

ITTIGEN, 25 JUNI. Laurent Jalabert heeft gisteren de negende etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Fransman zegevierde in de individuele tijdrit over 29,4 kilometer. Beat Zberg, uit de Raboploeg, eindigde als tweede op acht seconden. De derde plaats was voor de Duitser Jan Ullrich.

In het algemeen klassement blijft de Italiaan Stefano Garzelli, die in de tijdrit driekwart minuut op Jalabert verloor, leider. Beat Zberg klom van plaats drie naar twee. Zberg riskeerde op het parkoers rond het Wankdorf-Stadion van Bern alles in een aanval op de leiderspositie van Garzelli. Een paar keer kwam hij bijna ten val. Op de streep bedroeg zijn voorsprong 37 seconden, te weinig om vandaag nog een kans te maken op de eindzege. Garzelli is met 53 seconden voorsprong aan de slotetappe begonnen. (DPA)