Dreigend faillissement zomeropera

GRONINGEN, 25 JUNI. De Stichting Zomeropera Groningen/Haren heeft woensdag de nog vier resterende operavoorstellingen in het Harense stadion Esserberg afgelast wegens een dreigend faillissement.

Volgens een woordvoerder veroorzaakten tegenvallende bezoekersaantallen, slechte weersomstandigheden, concurrentie van andere evenementen en fouten in het pr-beleid een tekort van drie ton. Al bij de voorbereidingen had Zomeropera te kampen met problemen zoals wisselingen van orkest, koor, dirigent, regisseur en titelrolvertolkster in Lucia di Lammermoor.

Van Donizetti's Lucia di Lammermoor werden nog een enkele voorstellingen gegeven nadat de première vorige week donderdag was afgebroken wegens regen. De door intendant Huub van 't Hek al eerder uitgestelde première van Glucks Orfeo ed Euridice ging gisteravond niet meer door. Koor en orkest van de Bulgaarse staatsopera Rousse konden vervroegd naar huis.