C. Michael Armstrong; Harleyrijder die snel reageert

Topman Michael Armstrong van telefoonmaatschappij AT&T heeft een klinkend visitekaartje afgegeven. Met de gisteren bekendgemaakte overname van TCI gaat AT&T een geheel eigen richting en Armstrong heeft negen maanden na zijn aantreden zijn stempel op het bedrijf gedrukt.

De 59-jarige topman heeft al snel bepaald welke kant hij uit wil met AT&T. Armstrong ziet de toekomst van AT&T in complete dienstverlening. Dat betekent behalve telefoondiensten ook Internet en kabel. Gisteren vertelde hij tijdens een persconferentie dat hij een week na zijn aantreden al bij TCI was langsgeweest en met topman John Malone had gesproken. Armstrong regelde echter eerst in januari een overname voor 11,5 miljard dollar van Teleport, een New Yorkse telecommunicatiemaatschappij.

Armstrong gaat graag snel tot handelen over en gedraagt zich informeel. In zijn vrije tijd rijdt hij het liefst een Harley Davidson over bochtige bergwegen. Ontspannen leidde hij gisteren de persconferentie en veroorloofde zich allerlei kwinkslagen tussendoor.

Armstrong begon bij IBM als zeer succesvol verkoper. Hij klom op in het bedrijf en was in 1992, toen het bedrijf in het rood kwam, een van de gedoodverfde opvolgers van John Akers. Toen hem duidelijk werd dat hij dat niet zou worden, ging hij over naar Hughes Electronics, een onderdeel van General Motors.

Eind vorig jaar maakte Armstrong de overstap naar AT&T. ook daar is hij voortvarend te werk gegaan. Hij wil van AT&T een praktisch en renderend bedrijf maken.