Vitesse trekt Portugees Jorge aan als trainer

ARNHEM, 24 JUNI. De Portugees Artur Jorge is de nieuwe trainer van Vitesse. De Arnhemse club heeft met de 52-jarige topcoach een contract voor twee jaar afgesloten. Hij volgt de ontslagen Henk ten Cate op. Jorge was trainer van onder meer FC Porto, Paris SG, Benfica en Tenerife. Hij was ook enkele jaren bondscoach van Zwitserland en Portugal.

Jorge begon zijn trainersloopbaan in 1981 bij Belenenses. Daarna trad hij in dienst van Portimonese. Met FC Porto behaalde hij na 1984 twee landstitels. In 1987 leidde hij Porto naar de Europa Cup voor landskampioenen. Na twee jaren bij Matra Racing in Frankrijk keerde Jorge terug bij Porto. Opnieuw werd hij landskampioen (1990).

In 1991 ging hij naar Paris SG waarmee hij in 1994 de landstitel won. Daarna werkte hij bij Benfica, de Zwitserse, de Portugese bond en Tenerife. Bij deze laatste club werd hij in februari ontslagen. Jorge was ook succesvol als speler. Met Benfica behaalde hij vier landstitels. (ANP)