Marokkanen op WK dé verliezers

ROTTERDAM, 24 JUNI. Door een 2-1 overwinning op Brazilië heeft Noorwegen zich gisteravond bij het WK voetbal in Frankrijk geplaatst voor de volgende ronde. De Brazilianen waren daarvan al verzekerd. Het winnende doelpunt viel in blessuretijd uit een strafschop. De echte verliezers waren in groep A de Marokkanen, die zich in het gelijktijdig gespeelde duel met Schotland door een 3-0 zege zeker waanden van een plaats bij de laatste zestien. Zij gingen juichend van het veld, maar kregen aan de zijlijn te horen dat niet zij, maar de Noren doorgaan.

Italië werd in groep B eerste door een 2-1 zege op Oostenrijk. Chili, dat Kameroen op 1-1 hield, gaat ook naar de volgende ronde. Daarin speelt Italië tegen Noorwegen en Chili tegen Brazilië.

Drie Duitse hooligans zijn in het Franse Bethune veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf wegens openlijke geweldpleging tijdens de veldslag met de Franse politie, zondagavond in Lens. Er was zes tot acht maanden geëist.