Foster's verkoopt belangen Canada

SYDNEY, 24 JUNI. De Australische bierproducent Foster's Brewing Group verkoopt zijn belangen in Canada voor 1,1 miljard Australische dollar (1,35 miljard gulden).

Het gaat voornamelijk om de in 1989 verworven deelneming van 50 procent in de brouwer Molson Breweries. Het belang van 50 procent wordt overgenomen door partner Molson Companies. Dat bedrijf koopt ook Foster's deelneming van 24,95 procent in Coors Canada, de distributeur in Canada van het Amerikaanse biermerk Coors. Foster's heeft tot verkoop besloten, omdat het bedrijf door de scherpe concurrentie in Canada weinig mogelijkheden ziet voor een winststijging bij Molson. Foster's zegt nu 1,1 miljard dollar te kunnen besteden aan acquisities. Foster's behoort met Heineken en het Deense Carlsberg tot de weinige brouwers die over de hele wereld bier verkopen. (Reuters)