'AT&T samen met kabel-tv'

WASHINGTON, 24 JUNI. In de VS is opnieuw een megafusie op komst. Telecomgigant AT&T onderhandelt over een samengaan met Tele-Communications, de op één na grootste kabeltelevisie-exploitant in de VS.

De bedrijven kondigen mogelijk al vandaag een akkoord aan, zo heeft de Washington Post gemeld. AT&T is met een jaaromzet van 51 miljard dollar de grootste Amerikaanse onderneming op het gebied van telefoonverkeer over lange afstanden. Tele-Communications heeft in de VS 14,4 miljoen kabelaansluitingen. Samen zouden de twee de consument een breed scala aan elektronische diensten kunnen aanbieden, waaronder snelle toegang tot Internet. AT&T zou op termijn via het net van Tele-Communications ook locaal telefoonverkeer kunnen verzorgen. AT&T werkt internationaal samen met Unisource, het samenwerkingsverband van PTT Telecom en de telecombedrijven van Zweden en Zwitserland. (AP)