Akzo bezit 59,3 pct aandelen Courtaulds

Akzo Nobel heeft de hand weten te leggen op 59,3 procent van de aandelen Courtaulds. Het bod op het Britse chemieconcern is verlengd tot 10 juli, zo heeft Akzo vanochtend meegedeeld.

Akzo kondigde op 20 april een bod aan van 450 pence per aandeel ofwel in totaal 1,83 miljard pond (6,2 miljard gulden). Voorwaarden om het bod gestand te doen, waren dat ten minste 90 procent van de aandelen in bezit zou komen en dat de Europese Commissie akkoord gaat.

Bij het verstrijken van een tussentijdse termijn op 9 juni was 39,8 procent van de aandelen aangeboden. Akzo vindt het niet teleurstellend dat het bij het aflopen van een volgende termijn (gisteren) nog maar 59,3 procent was. “Het is niet meer dan logisch. Veel aandeelhouders wachten tot het laatste moment”, aldus een woordvoerder.