Actrice Maureen O'Sullivan (Jane) overleden

PHOENIX, 24 JUNI. Actrice Maureen O'Sullivan, die Jane speelde in een reeks Tarzan-films, is maandagnacht op 87-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Phoenix.

O'Sullivan debuteerde in 1929 in Song O' My Heart van regisseur Frank Borzage. Daarna speelde ze onder andere in Anna Karenina (1935), Cardinal Richelieu (1935), Pride and Prejudice (1940) en The Big Clock (1948). Wereldwijde bekendheid verwierf O'Sullivan met haar optreden als de schaars geklede Jane in zes Tarzan-films. In 1934 verscheen de actrice voor het eerst als partner van 'Tarzan' Johnny Weissmuller in Tarzan the Ape Man.

O'Sullivan werd geboren in 1911 geboren in het Ierse Boyle. Op 25-jarige leeftijd trouwde ze met regisseur John Farrow. Met hem kreeg ze zeven kinderen, onder wie de actrice Mia Farrow.

In de jaren zestig en zeventig verlegde O'Sullivan haar activiteiten naar musicals, theater en televisie. Op latere leeftijd verscheen ze nog in een aantal films waaronder Hannah and Her Sisters uit 1985 en Peggy Sue Got Married uit 1986. In de eerstgenoemde film, die werd geregisseerd door haar toenmalige 'schoonzoon' Woody Allen, speelde O'Sullivan de dronken moeder van de heldin, een rol die vertolkt werd door haar dochter.(AP)