WK Voetbal

De NOS zendt vanavond Brazilië-Noorwegen rechtstreeks uit (21.00 uur, Nederland 2), maar de wedstrijd tussen Schotland en Marokko in dezelfde groep is interessanter voor het verloop van het toernooi. Dat duel wordt vanaf 23.00 uur integraal getoond. De winnaar gaat naar de achtste finale, óf de Noren moeten voor een grote verrassing zorgen door regerend wereldkampioen Brazilië te verslaan.

De Brazilianen, die eerder zowel Schotland als Marokko versloegen, zijn al zeker van de eerste plaats in de groep. Zullen de Schotten er in slagen om na zeven mislukte pogingen voor het eerst in de WK-historie de volgende ronde te bereiken? Ze hebben de oudste toernooideelnemer in de gelederen, Jim Leighton. De keeper viert morgen zijn 40ste verjaardag en een overwinning zou een mooi cadeau voor hem zijn. Spelen Schotland en Marokko gelijk, dan heeft Noorwegen tegen Brazilië aan één punt genoeg om als tweede te eindigen.