Sjeik morgen naar Gaza

GAZA, 23 JUNI. De terugkeer naar de Gazastrook van sjeik Ahmed Yassin, de geestelijke leider van de Palestijnse moslim-fundamentalistische beweging Hamas, is met een dag uitgesteld.

Dat heeft zijn zoon, Abdel Rani Yassin, gisteravond meegedeeld. De bejaarde sjeik zou aanvankelijk vandaag zijn teruggekeerd uit de Egyptische hoofdstad Kairo, waar hij was opgenomen in een militair hospitaal voor medisch onderzoek. Op verzoek van de Egyptische autoriteiten, die zeiden nog een dag nodig te hebben om hem een veilige terugreis te kunnen garanderen, heeft Yassin zijn vertrek verschoven. De Israelische staatsradio had eerder gemeld dat Israel de sjeik zal toestaan terug te keren naar de Gazastrook. Premier Benjamin Netanyahu zou deze beslissing hebben genomen afgaande op aanbevelingen van de Israelische veiligheidsdiensten. Een woordvoerder van Netanyahu zei gisteren dat “nog geen beslissing is genomen, maar dat de neiging bestaat hem (Yassin) naar huis te laten terugkeren”. (AFP)