Groei Van Leeuwen in ZO-Azië

ZWIJNDRECHT, 23 JUNI. Van Leeuwen Buizen zoekt expansie op de markt in Zuidoost-Azië. De Zwijndrechtse handelsonderneming is bezig een branchegenoot met vestigingen in Singapore en Maleisië over te nemen.

Daardoor zal tegen het eind van het jaar de omzet van Van Leeuwen Buizen uit Zuidoost-Azië gestegen zijn tot 10 procent van de totale omzet, aldus bestuursvoorzitter B. van Dam.

Vorige week opende de handelsonderneming een grote vestiging in Singapore. Van Leeuwen zal over enige tijd ook een vestiging openen in Maleisië.

Van Dam is niet al te beducht voor de financiële crisis in de regio. “Deze stappen zijn wel gekoppeld aan een visie op de langere termijn. Vooral in Maleisië is nog steeds sprake van exploratie naar olie en gas. Uiteindelijk leidt dat misschien ook wel tot het transport van olie en gas.”

Bovendien is de chemische- en petrochemische industrie, een belangrijke afnemer voor Van Leeuwen, minder gevoelig voor de crisis, zegt Van Dam. “Dat zijn uiteindelijk de harde valutamakers.

Door de economische problemen is het nu juist het goede moment om bedrijven in de getroffen regio over te nemen, vindt de bestuursvoorzitter van Van Leeuwen Buizen. Hij heeft er alle vertrouwen in dat op de langere termijn de Aziatische landen de problemen te boven komen.

Van Leeuwen Buizen handelt in stalen buizen, fittingen, flenzen en afsluiters. De omzet bedroeg vorig jaar 1,4 miljard gulden. De handelsonderneming heeft 1600 mensen in dienst. (ANP)