Eneco snijdt flink in banen

ROTTERDAM, 23 JUNI. Het energie- en telecombedrijf Eneco gaat enkele honderden banen schrappen. Volgens woordvoerder S. Beringer van het bedrijf zullen er geen gedwongen ontslagen vallen.

De raad van bestuur wil binnen enkele jaren negenhonderd van de 3500 arbeidsplaatsen laten verdwijnen. De maatregel is volgens de raad nodig om de concurrentiepositie van Eneco te versterken. Het banenverlies treft voornamelijk de energiepoot. De telecomtak wordt zoveel mogelijk ontzien.

Na de zomer moet het plan van de raad van bestuur gereed zijn. Volgens voorzitter R. Brinkman van de ondernemingsraad is het personeel “verontrust maar niet onrustig”. “We werken al twee, drie jaar achter de schermen aan deze plannen, samen met de raad van bestuur. Iedereen weet dat er iets aan zit te komen. Gedwongen ontslagen zijn echter niet aan de orde”, aldus Brinkman. (ANP)