Beurs Tokio lager, yen wat hoger

TOKIO, 23 JUNI.De effectenbeurs van Tokio is vandaag lager gesloten. De Nikkei-index zakte met 254,49 punten (1,7 procent) tot 15.054,60. De daling geeft de mening weer van veel beleggers over de doortastendheid van de Japanse regering, die maatregelen heeft toegezegd om de economie op te peppen.

Vooral het tempo waarmee Tokio de economische problemen te lijf denkt te kunnen gaan, baart menigeen zorgen. De kern van de maatregelen vormt de sanering van de banksector. Een van de eerste banken die daar vermoedelijk het slachtoffer van wordt, is de Long-term Credit Bank. Het aandeel van deze bank kelderde maandag met bijna 50 procent. Vandaag ging de koers weer wat omhoog, maar het niveau was niet erg overtuigend.

De yen krabbelde op na de daling van gisteren. Vanmorgen stond de Japanse munteenheid op 137,85 per dollar na gisteren te zijn geëindigd op 138,35 per dollar.

(Reuters, KRF)