WK Voetbal 1998

Het ziet er naar uit dat Engeland en Roemenië vanavond om 21.00 uur (Nederland 2 en België 2) gaan uitmaken welk land er in groep G op de eerste en tweede plaats zal eindigen.

Beide ploegen wonnen hun eerste WK-wedstrijd, de Engelsen van Tunesië en de Roemenen van Colombia. In Engeland kennen ze twee spelers van het Roemeense elftal heel goed. Verdediger Dan Petrescu speelde afgelopen seizoen bij Chelsea, aanvaller Viorel Moldovan bij Coventry City. In de Engelse competitie voetballen liefst 76 spelers die op het WK aanwezig zijn, onder wie Bergkamp, Hasselbaink, Van Hooijdonk en Overmars. Zestien van de 22 selectiespelers van Roemenië staan onder contract van een buitenlandse ploeg. De verdediger Gheorghe Popescu speelde vroeger voor PSV. Tegenstander Engeland heeft daarentegen niet één speler die buiten zijn eigen land voetbalt. Paul Ince speelde wel in Italië, maar komt inmiddels weer voor Liverpool uit.