Selectie; Televisie

ACTUALITEITEN

Netwerk. Portret van de duurste voetballer ter wereld, Ronaldo, en een reportage uit de sloppenwijken van Rio waar hij als straatvoetballertje werd ontdekt. Ook een verslag van de bijeenkomst van Turken in de Arena, afgelopen weekend. Ned.1, 20.26-21.01u.

Nova. Reportage over de mislukkingen en ontsporingen van uit het buitenland geadopteerde kinderen. Het blijkt dat dat veel vaker voorkomt dan tot nu toe werd aangenomen. Ook aandacht voor het volksfeest in Iran na de overwinning op Amerika tijdens het WK-voetbal in Frankrijk. Ned.3, 22.33-23.03u.

Panorama. Gesprek met de 20-jarige Engelse au-pair Louise Woodward die onlangs in de Verenigde Staten wegens doodslag op een acht maanden oude baby tot 279 dagen celstraf werd veroordeeld (gelijk aan haar voorarrest) en naar Engeland mocht terugkeren. BBC1, 23.00-23.45u.

DOCUMENTAIRE

Disaster: Every breath they took. De bosbranden in Indonesië waren voor mens en natuur een grote ramp. Discovery, 20.30-21.00u.

Dokument. Slot van een serie over leven, werk en motivatie in het Nederlandse leger volgt de 28-jarige kapitein en F-16 vlieger Edwin van Velden. Hij wordt gevolgd tijdens een internationale oefening in Canada. Ned.1, 22.51-23.36u.

Super twins: Conception to birth. Over de vooruitgang die de medische wetenschap heeft geboekt in het behandelen van onvruchtbaarheid. Discovery, 23.00-24.00u.

DRAMA

De meesterbrouwers. Eerste aflevering van de zesdelige Frans/Belgische familiekroniek Les Maîtres de l'Orge van Jean-Daniel Verhaeghe (regie) en Jean van Hamme (scenario) uit 1996. Dit televisie-drama geeft een beeld van de ontwikkelingen in de brouwerskunst in België van 1854 tot 1919. Ned.3, 1928-20.25u.

SPORT

Tennis. Vanaf vandaag dagelijks aandacht voor het Wimbledon-tennistoernooi in Londen met vanavond een samenvatting en morgenmiddag rechtstreekse beelden. Ned.2, 23.40-0.10u. en morgen, Ned.2, 13.08-14.00u. & 15.00-15.45u.

MUZIEK

Jazzportretten: Streetnoise. Herhaling van vijf muzikale portretten van de Nederlandse jazzmusici Tony Overwater, Benjamin Herman, Jesse van Ruller, Saskia Laroo en Michiel Borstlap als opmaat voor het North Sea Jazz Festival. De portretten werden begin dit jaar in langere versies getoond. Ned.3, 21.29-22.00u.

Het uur van de wolf: Naked Nashville. Laatste aflevering een driedelige Britse documentaire over de country-muziek. De 33-jarige Matraca Berg is een nieuw country-talent. Ze schrijft al sinds haar 18de songs voor sterren als Reba McEntire, Patti Loveless en Tricia Yearwood. Vorig jaar verscheen er een CD van haar met eigen werk. Ned.3, 23.23-0.24u.

FILM

Roxanne (Fred Schepisi, 1987, VS). Eigentijdse, door hoofdrolspeler Steve Martin geschreven filmbewerking van Edmond Rostands drama uit 1897 vertoont weinig affiniteit met de romantische tragiek van het origineel. Van Pinocchio-neus voorziene brandweercommandant uit provinciestad schrijft uit naam van collega liefdesbrieven aan astronome Darryl Hannah, op wie hij zelf heimelijk verliefd is. SBS6, 20.30-22.30u., met reclame.

Missing in Action 2: The Beginning (Lance Hool, 1985, VS). Reactionaire actiefilm verhaalt over langdurig Vietnamees krijsgevangenschap van kolonel James Braddock alias Chuck Norris. Veronica, 21.05-22.50u., onderbroken door reclame.

Le gendarme en balade (Jean Girault, 1970, Frankrijk). Vierde aflevering in succesvolle serie gendarme-kluchten van driftkikker Louis de Funès. Met pensioen gestuurde brigade komt in Saint-Tropez alsnog in actie. Ned.1, 21.09-22.51u.

Only You (Betty Thomas, 1992, VS). Zie Film-vooraf. Belg.1, 21.40-23.09u.

Vie privée (Louis Malle, 1961, Frankrijk). Brigitte Bardot speelt hoofdrol met autobiografische trekken in door Malle zelf als een 'ongelukje' omschreven film over een door schandaalpers en fans belaagde filmster die zich terugtrekt in Genève en er een idyllische affaire beleeft met Marcello Mastroianni. Duitsl.1, 0.50-2.20u., nagesynchroniseerd.

Es fing so harmlos an (Theo Lingen, 1944, Duitsland). Komedie over minister-president op zoek naar kwijtgeraakte staatsgeheimen: een democratie is ook niet alles. Met de regisseur en onze in nazi-Duitsland furore makende landgenoot Johannes Heesters. Morgen, Duitsl.1, 10.03-11.30u., zwart-wit.

While I Live (John Harlow, 1947, Engeland). Dwaas melodrama, over vrouw die de reïncarnatie van haar overleden zus denkt tegen te komen, dankte populariteit destijds aan het deuntje 'The Dream of Olwen'. Morgen, BBC2, 11.40-13.00u., zwart-wit.