Sara Lee schenkt meesterwerken

UTRECHT, 22 JUNI. De Amerikaanse levensmiddelengigant Sara Lee (Douwe Egberts) schenkt enkele topwerken van Franse impressionisten aan Nederlandse musea. Ook andere Europese musea krijgen werken uit de collectie van het concern. Het gaat in totaal om vijf schilderijen.

Topman John H. Bryan van het concern maakt woensdagmiddag in het Singer Museum in Laren bekend om welke werken het gaat en naar welke musea ze gaan. Gezien de grote belangen van Sara Lee in Nederland, ligt het “zwaartepunt van de schenking hier”, meldt een woordvoerder.

Sara Lee gaf eerder deze maand al veertig meesterwerken uit zijn vermaarde kunstcollectie weg aan twintig Amerikaanse musea. Deze schenking met werk van onder anderen Matisse, Monet, De Vlaminck en Gauguin heeft een waarde van meer dan 200 miljoen gulden. (ANP)