Plotselinge zomerstorm treft Moskou

MOSKOU, 22 JUNI. Moskou is zaterdagavond overvallen door een plotselinge zomerstorm. De storm kostte negen mensen het leven en richtte grote schade aan. Meer dan duizend mensen raakten gewond, van wie er 122 in ziekenhuizen moesten worden opgenomen. Naar schatting 45.000 bomen werden ontworteld en tweeduizend daken - onder andere dat van het Bolsjoi thgeater - beschadigd. Alleen al binnen de muren van het Kremlin werden driehonderd bomen omgeblazen.

Drieduizend soldaten werden gisteren ingezet om de gemeentelijke diensten te helpen met het opruimwerk. Talrijke straten werden versperd door puin in de vorm van dakpannen, bomen en weggeslingerde billboards. Veel auto's werden daarbij beschadigd. In sommige delen van de stad viel de stroom uit. Het vliegveld Sjeremetjevo moest om die reden worden gesloten. In de rivierhaven van de stad zonken twee schepen en werd een hijskraan omgeblazen. (AFP)