NEDERLAND-ZUID-KOREA

Foto: Het contrast kon niet groter zijn: dezelfde zaterdagavond waarop de Nederlandse voetballers in Marseille met 5-0 wonnen van Zuid-Korea, verloren de volleyballers in de Rotterdamse Ahoy' met 3-0 van Italië. Mark Broere (27), die vanaf de reservebank de wedstrijd bijwoonde, bekeek met zijn teamgenoten en wat supporters de voetbalwedstrijd in het Novotel in Rotterdam.

Hij zit aan de tweede tafel van voren, rechts tegen het gordijn. De Nederlandse overwinning in het WK kon niet veel veranderen aan het slechte humeur van de volleyballers. Ze bleven denken aan hun nederlaag. Moeten we nu ook een confrontatie met Italië op het WK vrezen? Broere denkt van niet. Hij dicht Brazilië de grootste kans op de wereldtitel toe, want, zo zegt hij: “Zij hebben Ronaldo.” Zijn WK-favoriet is Zinedine Zidane, de sierlijke spelverdeler van Frankrijk. Als favoriete speler aller tijden noemt hij de 'fantastische technicus' Michael Laudrup. De volgende ochtend sprak de bondscoach van het Volleybal Team Toon Gerbrands zijn spelers toe. Die middag zouden ze de kans krijgen om revanche te nemen op Italië. En dat deden ze ook: na twee uur en twintig minuten spelen wonnen 'we' met 3-0. (Foto: Friso Spoelstra)