Man steekt twee Ghanezen dood

DEN HAAG, 22 JUNI. Bij een steekpartij gisterochtend in de Haagse Schilderswijk zijn een Ghanese man van 31 en een jongen van vijftien omgekomen. Een van de Ghanezen overleed ter plaatse, de tweede op weg naar het ziekenhuis. Direct na de steekpartij heeft de politie een verdachte aangehouden die zegt de Rwandese nationaliteit te bezitten. De politie vermoedt echter dat de man, die illegaal in Nederland verblijft, eveneens van Ghanese afkomst is.

Een woordvoerder van de regiopolitie Haaglanden omschreef de steekpartij als “luguber”. Aanleiding was een ruzie, die ontstond toen de verdachte eiste dat het vijftienjarige slachtoffer, net als de 31-jarige man, huur zou betalen voor het bewonen van een kamer in de Honthorststraat.

Getuigen zagen dat er in de kamer, die zich op de tweede verdieping bevindt, werd gevochten. De politie vermoedt dat hierbij reeds is gestoken en dat het vijftienjarige slachtoffer hierbij gewond is geraakt. De 31-jarige man opende een raam en riep luidkeels om hulp. Vervolgens sprong hij naar beneden en bleef roerloos op straat liggen.

De verdachte kwam hierna naar buiten, liep rustig op het slachtoffer toe en stak hem meerdere malen met een mes. Daarna zette hij de achtervolging van het vijftienjarige slachtoffer, dat inmiddels ook naar beneden gekomen was. Het slachtoffer slaagde erin een andere woning in te vluchten, maar kwam in de keuken ten val en werd dodgestoken. Vrijwel direct hierna kon de verdachte op straat worden aangehouden.